• altar
 • sfanta maria
 • manastirea berinta sfantul anton
 • sculptura marmura
 • isus pe cruce
 • sfanta maria
 • altar
 • Isus înviat

  Isus înviat din biserica Sfantul Anton - Baia Mare

  Citeste mai mult

 • Sfanta Maria cu copilul Isus

  Sfanta Maria cu copilul Isus din biserica Sfantul Anton - Baia Mare

  Citeste mai mult

 • Ctitorii

  Puţină lume ştie că, în perimetrul satului Berinţa, aparţinător comunei Copalnic Mănăştur, într-un cadru natural şi monahal de excepţie, există şi îşi înalţă silueta spre cer Mănăstirea "Sfîntul Apostol ANDREI - BOGDANA". Mănăstirea ascunde poveşti adevărate, dar triste.

  Citeste mai mult

 • Santul Anton de Padova

  Pentru o parte din crestinii greco-catolici din Baia Mare, Sarbatoarea Floriilor, a coincis cu un eveniment special. Astazi, 17 aprilie, la Biserica greco-catolica "Sfantul Anton de Padova" de pe strada Victoriei, s-a dezvelit un grup statuar realizat din marmura de Carrara, ce il reprezinta pe sfantul protector al bisericii tinandu-l in brate pe Mantuitorul Iisus Hristos.

  Citeste mai mult

 • Isus pe cruce

  Credincioşii greco-catolici care trec pe la Biserica "Sfântul Anton" Baia Mare pot să mediteze şi să se roage la un crucifix cu totul deosebit. Este vorba de o cruce pe care e aşezat un corpus, sculpat din lemn de nuc, reprezentându-l pe Iisus Cristos.

  Citeste mai mult

 • Sfanta Fecioara Maria

  Lucrarea sculptorului băimărean Mircea Rusu va ajunge în două zile la o congregaţie de călugăriţe romano-catolice din Pessano, Milano. Statuia cântăreşte 700 de kilograme şi a fost realizată din marmură albă de Carrara.

  Citeste mai mult

 • Altar

  Noul altar al Bisericii "Sfantul Anton de Padova". Sfârşitul lunii octombrie a adus pentru credincioşii greco-catolici din Baia Mare un nou simpozion dedicat episcopilor acestui cult, care au fost arestaţi în anul 1948 de către acoliţii regimului comunist.

  Citeste mai mult

"Creația este totul. Fără creație, nu se poate face nimic în lumea asta. - Mircea Rusu"


Proiecte Recente

Cele mai recente proiecte pe care le-am facut din dragoste pentru cei care le privesc.

isus

maica cu pruncul

crucifix

Despre Mircea Rusu

sculptor mircea rusuPuţină lume ştie că, în perimetrul satului Berinţa, aparţinător comunei Copalnic Mănăştur, într-un cadru natural şi monahal de excepţie, există şi îşi înalţă silueta spre cer Mănăstirea "Sfîntul Apostol ANDREI - BOGDANA". Mănăstirea ascunde poveşti adevărate, dar triste.

Pentru o parte din crestinii greco-catolici din Baia Mare, Sarbatoarea Floriilor, a coincis cu un eveniment special. Astazi, 17 aprilie, la Biserica greco-catolica "Sfantul Anton de Padova" de pe strada Victoriei, s-a dezvelit un grup statuar realizat din marmura de Carrara, ce il reprezinta pe sfan Crucifixul care "stă de vorbă cu oamenii". Credincioşii greco-catolici care trec pe la Biserica "Sfântul Anton" Baia Mare pot să mediteze şi să se roage la un crucifix cu totul deosebit. Este vorba de o cruce pe care e aşezat un corpus, sculpat din lemn de nuc, reprezentandu-l pe Iisus Cr Lucrarea sculptorului băimărean Mircea Rusu va ajunge în două zile la o congregaţie de călugăriţe romano-catolice din Pessano, Milano.

Statuia cântăreşte 700 de kilograme şi a fost realizată din marmură albă de Carrara. Noul altar al Bisericii "Sfantul Anton de Padova". Sfârşitul lunii octombrie a adus pentru credincioşii greco-catolici din Baia Mare un nou simpozion dedicat episcopilor acestui cult, care au fost arestaţi în anul 1948 de către acoliţii regimului comunist.