Lucrări în marmură

Sf Fecioara Maria

Lucrarea sculptorului băimărean Mircea Rusu va ajunge în două zile la o congregaţie de călugăriţe romano-catolice din Pessano, Milano. Statuia cântăreşte 700 de kilograme şi a fost realizată din marmură albă de Carrara. Statuia Fecioarei Maria reprezintă un cadou pentru călugăriţele din Italia din partea comunităţii greco-catolice „Sfântul Anton" din Baia Mare şi a sculptorului Mircea Rusu. În urmă cu câteva luni, comunitatea greco-catolică din Baia Mare i-a cerut artistului să execute o lucrare care o reprezintă pe Maica Sfântă în mărime naturală, care urma să fie făcută cadou unei congregaţii de călugăriţe din Pessano, Italia. „Am salutat ideea comunităţii băimărene şi am decis să sprijin acest proiect. 

Citeşte mai departe ...

Sf Anton de Padova

Pentru o parte din crestinii greco-catolici din Baia Mare, Sarbatoarea Floriilor, a coincis cu un eveniment special. Astazi, 17 aprilie, la Biserica greco-catolica "Sfantul Anton de Padova" de pe strada Victoriei, s-a dezvelit un grup statuar realizat din marmura de Carrara, ce il reprezinta pe sfantul protector al bisericii tinandu-l in brate pe Mantuitorul Iisus Hristos. Statuia a fost realizata decunoscutul sculptor baimarean Mircea Rusu, care colaboreaza de ani buni cu comunitatea greco-catolica de la Biserica "Sfantul Anton de Padova". La ineditul eveniment au participat episcopul de Lugoj, Preasfintia Sa Alexandru Mesian, fostul ministrul al Agriculturii Ioan Muresan si numerosi credinciosi.

Citeşte mai departe ...

Altar

Sfârşitul lunii octombrie a adus pentru credincioşii greco-catolici din Baia Mare un nou simpozion dedicat episcopilor acestui cult, care au fost arestaţi în anul 1948 de către acoliţii regimului comunist. Manifestările acestui eveniment au avut loc în Biserica "Sfântul Anton de Padova", situată pe strada Victoriei din municipiu.  Aici, în cadrul deschiderii oficiale a lucrărilor celei de-a V-a ediţii a simpozionului "Arestarea Episcopilor - 1948", a fost inaugurat şi binecuvântat noul altar. Acest moment s-a petrecut vinerea trecută de la ora 17.00, odată cu oficierea unei Liturghii comemorative de către un impozant sobor de preoţi.

Citeşte mai departe ...